Kuuroorden

Bronnen

De vele vulkanische gebieden in de Ardèche herbergen een aantal koolzuurhoudende bronnen. Het water uit deze bronnen zouden heilzame krachten bezitten. Met name voor de spijsvertering, jicht, suikerziekte en nog heel veel meer, zou dit water een gunstige invloed kunnen hebben. Een aantal bekende bronnen in de Ardèche zijn: Vals-les-Bains, Neyrac-les-Bains en Saint-Laurent-les-Bains

Vals-les-Bains

Het bekendste bronwater is dat van Vals les Bains, gelegen op de samenvloeiing van de riviertjes de Volane en de Ardèche. Aan het hof van Versailles werd het ‘eau de Vals’ gewaardeerd en geroemd om haar weldadige eigenschappen. Vals-les-Bains is tot vandaag een bruisend kuuroord. Heel wat gebouwen en parken herinneren nog aan de 150 bronnen die nog steeds, na ruim 400 jaar, heilzame krachten bevatten. Zo wordt het bronwater aangeraden bij spijsverteringsproblemen, suikerziekte, jicht, zwaarlijvigheid en constipatie. Behalve heilzaam is het water ook nog lekker. Ook de weg naar Vals is erg spectaculair, vooral als je via de Col de la Chavade komt. Het landschap rondom is overweldigend mooi met de met wijnranken, braamstruiken, dennen-, kastanje- en vijgenbomen begroeide heuvels. Hier ruikt het naar de bergen, maar ook al naar de Middellandse zee.

Saint-Laurent-les-Bains

Het kuuroord van Saint-Laurent-les-Bains staat zeer hoog aangeschreven en is gespecialiseerd in reuma. Het biedt kuren gemedicaliseerd en mini- kuren. Het water is een zeer aangename 53 graden. Verder kunt u er genieten van een hamam behandeling, modderpakkingen en diverse andere spa behandelingen. Een bezoek aan dit kuuroord is pure verwennerij en mogelijk van 13 maart tot en met 12 november 2015.

Neyrac-les-Bains

Kuuroorden - Ardechefriends.comDe kuuroorden bieden allen tevens spa-arrangementen, wellness, verzorging en fitness. Bij de Thermen van Neyrac-les-Bains zijn de lichaamsverzorgingsarrangementen gebaseerd op Aziatische en Oosterse methoden. Een weldaad voor je lichaam.


Wil jij op vakantie naar de Ardèche, check dan het actuele aanbod van campings en vakantiehuizen.