Fossielenmuseum

Het fossielenmuseum in Balazuc, het Museum de l’Ardèche, geeft je een doorkijk in 500 miljoen jaar geschiedenis. In het museum zijn de meest uiteenlopende fossielen en stenen tentoongesteld. Het museum in Balazuc heeft een oppervlakte van meer dan 350 m².

Museum

Je kunt je onderdompelen in de oorsprong van de Ardèche, zo’n 165 miljoen jaar geleden. Er was een rijke fauna met haaien, octopussen, inktvissen en kreeften. Door een natuurramp zijn ze verdwenen, maar de fossielen zijn bewaard gebleven.
Fossielenmuseum - Museum de l'Ardeche Balazuc - Ardechefriends.comJe ontdekt de gevolgen van het vulkanisme, waarbij gemummificeerde dieren en planten tot 8 miljoen jaar terug bewaard zijn gebleven in diatomiet. In het museum zie je overblijfselen van insecten, reptielen en zoogdieren.

Atelier

In het atelier worden workshops gegeven waarbij je wetenschappelijke experimenten kunt uitvoeren. Aan de hand van kristallen en fossielen ontdek je op een leuke en educatieve manier de geschiedenis van de Ardèche.

Wandelingen

Vanuit het museum kun je ook een wandeling rond Balazuc met een gids maken. Deze wandeling duurt ongeveer een halve dag en leidt je langs de mooiste plekjes in de omgeving.

Fossielenmuseum - Museum de l'Ardeche Balazuc - Ardechefriends.comPraktische informatie

Je kunt het museum zelfstandig bezoeken en met een gids. Daarnaast kun je ook een bezoek brengen aan het atelier van de opgravingen. De openingstijden van de tentoonstelling in juli en augustus zijn van 10.00 uur tot 19.00 uur. In de overige maanden tussen april en oktober kun je in het museum terecht tot 18.00 uur en zijn ze gesloten tussen 12.30 uur en 13.00 uur. Rondleidingen starten ieder uur, behalve tussen 12.00 uur en 13.00 uur. In het atelier kun je in het hoogseizoen terecht om 10.00 uur, 14.30 uur en 16.30 uur. Buiten het hoogseizoen alleen op woensdag, zaterdag en zondag om 14.30 uur en 16.30 uur. De toegangsprijzen lopen uiteen een kleine €8 tot iets meer dan €13, afhankelijk van wat je wilt zien.

Fossielenmuseum - Museum de l'Ardeche Balazuc - Ardechefriends.com

Muséum de L’Ardèche
La Croisette
07120 BALAZUC


Wil jij op vakantie naar de Ardèche, check dan het actuele aanbod van campings en vakantiehuizen.