Prehistorische musea

Prehistorisch park Aven l'Orgnac Ardèche - Ardechefriends.comPrehistorisch park l’Aven d’Orgnac

Het prehistorisch park van Orgnac l’Aven ligt op het complex van de gelijknamige druipsteengrot grot Aven d’Orgnac, één van de Grands Sites de France®. Het museum is twee jaar lang verbouwd tot een oppervlakte van 1.374 m² en geopend op 1 februari 2014, waarbij veel aandacht is besteed aan interactie door diverse video’s en touchscreens. Daarnaast vind je er diverse modellen, opgezette dieren, niet van echt te onderscheiden wandtekeningen en workshops. Het doel van het museum is om bezoekers met tijdelijke tentoonstellingen (naast de vaste tentoonstelling) de bezoekers mee te nemen in 350.000 jaar prehistorische geschiedenis van Europa. Zo kun je leren hoe bijvoorbeeld de Neanderthalers leefden in Europa. Daarnaast wordt veel tentoongesteld over de opgravingen op het terrein van Orgnac l’Aven, omdat deze de archeologen veel geleerd hebben over hoe onze voorouders leefden.

Prehistorisch park Aven l'Orgnac Ardèche - Ardechefriends.comOnderzoek

Naast het museum wordt op deze locatie veel aandacht besteed aan wetenschappelijk onderzoek. Het concentreert zich op de verzamelingen van meer dan een miljoen voorwerpen die zijn gevonden op meer dan 1400 plaatsen in de Ardèche en het noordelijke gedeelte van de Gard. Het onderzoek wordt mede mogelijk gemaakt door regionale diens voor archeologie (Service Régional de l’Archéologie), Vrienden van de Cité de la Préhistoire, de gemeente Orgnac l’Aven en het Ardèche departement.Prehistorisch park Aven l'Orgnac Ardèche - Ardechefriends.com

Aven d’Orgnac ligt langs de D317 die loopt vanaf Orgnac-l’Aven richting Barjac.

Grotte Aven d’Orgnac
07150 Orgnac-l’Aven

Aven Marzal

Grotten in de Ardèche - La MarzalNiet ver van de grot Aven Marzal is er bij het museum een ode aan alle grote Franse speleologen te bezoeken. Zowel kinderen als volwassenen worden vermaakt met hoe je op een veilige en goed uitgeruste manier aan grotonderzoek kunt doen. Verder is er voor de kinderen een wassenbeeldenmuseum in de open lucht. Hier worden nagemaakte prehistorische dieren tentoon gesteld, zoals stegosaurussen, mammoeten en andere prehistorische langnekken.

Het complex vind je aan het einde van de D590 in Aven Marzel ofwel langs de D201 tussen Bidon en Saint-Remèze.

Grotte Aven Marzal
07700 Saint-Remèze


Wil jij op vakantie naar de Ardèche, check dan het actuele aanbod van campings en vakantiehuizen.