Safaripark

Safari Parc de Peaugres

Safaripark de Peaugres in de Ardèche is te vinden in het noorden van de streek, tussen Annonay en Saint-Etienne en is 80 hectare groot. Er zijn dieren uit vier continenten, van Madagaskar tot de Noordpool; flamingo’s, maki’s, slangen, neushoorns, apen, zeeleeuwen, giraffen, tijgers, ijsberen, pinguins en nog veel meer.

Safaripark - Ardechefriends.com In 2014 zijn er luipaardjes geboren en begin 2015 is een witte neushoorn geboren, die ze “Unesco” hebben genoemd. Hiermee is hij met een knipoog vernoemd naar zijn verre voorouders die in de grotten van de Pont d’Arc (Grotte Chauvet) werden getekend, omdat deze grot sinds 2014 op de Wereld Erfgoedlijst staat van Unesco. Het is het tweede witte neushoorn mannetje dat in zuidoost Frankrijk is geboren sinds de prehistorie.

Safaripark plattegrond - Ardechefriends.comLos van alle dieren die je er kunt bekijken is er zeker aan de kinderen gedacht. Over het park verspreid is er volop speelgelegenheid. Het park bestaat eigenlijk uit twee delen; een dierentuin die je te voet bezoekt en safaripark waar je met je eigen auto tussen de dieren door rijdt. Op het safaripark heb je de dieren letterlijk om je heen en zijn ze soms zo nieuwsgierig, dat je geen kant meer op kunt. Het safaripark mag je overigens alleen bezoeken zonder aanhanger of bijvoorbeeld fietsendrager. Zie het kaartje hiernaast voor een impressie.

Safaripark - Ardechefriends.comEen dagkaart voor het park in de Ardèche kost €21 voor volwassenen. Kinderen tussen de 3 en 12 mogen voor €18 naar binnen en kinderen onder de 3 jaar hebben gratis toegang. Overigens kun je ook kaartjes kopen voor 2 dagen en een nacht verblijven bij het park (hotel of camping). De openingstijden van de dierentuin verschillen per seizoen, maar in het hoogseizoen kun je tussen 9.30 uur en 18.30 uur op het park terecht (tot 17.30 uur op het autosafari-gedeelte). In het weekend is alles een half uurtje langer open.

Safaripark ‘Safari Parc de Peaugres’
Montana
F-07340 Peaugres

Ook de website van het safaripark bevat uiteraard veel informatie, maar is helaas alleen in het Frans beschikbaar, net als de meeste informatie op de bordjes over de dieren in het park zelf.

 


Wil jij op vakantie naar de Ardèche, check dan het actuele aanbod van campings en vakantiehuizen.