Speciale markten

Naast de dagmarkten zijn er ook speciale markten in de Ardèche die niet wekelijks worden gehouden, zoals vlooienmarkten en antiekmarkten (ook wel brokantemarkten genoemd).

In Aubenas is er op alle zon- en feestdagen een rommelmarkt met zo’n 50 tot 120 kramen waar je op je gemak kunt rondsnuffelen.

In Barjac (ca. 30 kilometer onder Vallon-Pont-d’Arc) is er twee keer per jaar een antiekmarkt (zie de foto hierboven); in het paasweekend en in het weekend van 15 augustus. Op deze brocantemarkt net ten zuiden van de Ardèche vind je niet alleen de koopjes en prullaria, maar ook serieus dure antieke spullen. Onze tip: goed afdingen, dat is heel gebruikelijk.

In Avignon, ten zuidoosten van de Ardèche is er elke dag (ook op zondag) markt in de markthal “Les Halles” van 06:00 uur tot 13:00 uur.

Naast de hierboven genoemde brocantemarkten vind je door de hele Ardèche vaak de zgn. vide-greniers. Vide-grenier staat letterlijk voor zolderopruiming en zo doen die markten ook wel een beetje aan. De prijzen en kwaliteit zijn dooraans een stuk lager dan de echte brocante markten. In heel veel plaatsen worden deze vide-greniers gehouden, maar ze worden veel minder officieel aangekondigd. Via aanplakbiljetten langs de weg of in een supermarkt wordt vaak aangegeven waar ze worden gehouden. Bekijk hier een overzicht van vide-greniers in de Ardèche.

Bekijk ook de ochtendmarkten en avondmarkten in de Ardèche. We hebben ook hiervan de grootste en leukste markten in de Ardèche op een rij gezet.

Op onze algemene pagina over markten in de Ardèche tonen we alle markten op een handige overzichtskaart, waarop je eventueel ook via een routebeschrijving de afstand kunt bepalen vanaf je verblijf. Uiteraard kun je je tips delen op onze Ardechefriends Facebook pagina.


Wil jij op vakantie naar de Ardèche, check dan het actuele aanbod van campings en vakantiehuizen.