Les Ollières sur Eyrieux

Als je in de Ardèche vanuit Privas een half uurtje (ca. 19 km.) over de D2 richting het noorden rijdt, kom je door het kleine plaatsje Les Ollières sur Eyrieux. Ondanks dat het plaatsje slechts rond de 1000 inwoners telt, vinden we het toch de moeite waard om het op onze site te delen. Het plaatsje ligt zo mooi in een bocht van het riviertje de Eyrieux, een zijrivier van de Ardèche, daar kun je bijna niet omheen.

Les Ollieres sur Eyrieux | Ardechefriends.comHet water klettert op verschillende manieren stroomafwaarts en de lange slurf in de stroomversnelling is een genot voor mensen die in een kano of kajak de Eyrieux afvaren.

Les Ollieres sur Eyrieux - Ardechefriends.comNet stroomafwaarts aan de zuidelijke oever van de Eyrieux ligt tussen twee stroomversnellingen in een leuk strandje waar je met je voeten in het ondiepe water heerlijk kunt genieten van het uitzicht op het plaatsje, de omliggende groene natuur en het geluid van kletterend water. Zie het YouTube-filmpje hieronder voor een impressie.

Het dorpje zelf is een typisch kleine Franse gemeenschap, maar zonder andere toeristische highlights. In het dorpje bevindt zich ook de Bed & Breakfast Le Pass’Eyrieux aan de rivier, die we op onze pagina over B&B’s uitlichten. Ten westen van het dorpje ligt een gebied met veel kastanjebomen, waar veel streekproducten van worden gemaakt.

(Foto’s met dank aan o.a. de Facebook pagina van Les Ollières sur Eyrieux)

Check hier de opties voor een vakantiehuis of camping in de buurt van Les Ollières sur Eyrieux.


Wil jij op vakantie naar de Ardèche, check dan het actuele aanbod van campings en vakantiehuizen.