Vogüé

Twaalf kilometer ten zuidoosten van Aubenas en op uitzonderlijke hoogte (135 meter) ligt op de oever van de Ardèche het middeleeuwse stadje Vogüé. Kenmerkend voor het beschermde en als historisch erfgoed benoemde stadsgezicht van Vogüé zijn de smalle, tegen de berghelling gebouwde middeleeuwse straatjes en arcaden. Het oude Vogue dorp, gebouwd in de vorm van een amfitheater op een strand van de Ardèche, biedt schilderachtige uitzichten. Het behoort absoluut tot één van de mooiste dorpen van Frankrijk en is ook absoluut een bezoek meer dan waard.

Het kasteel van Vogüé, dat uittorent boven het dorp, en zijn hangende tuinen bieden een schitterend uitzicht. Het stamt uit de 12e eeuw, maar werd achtereenvolgens in de 15e, 16e en 17e eeuw verbouwd. Het imponerende kasteel huisvest het Museé Vivante Ardèche met een overzichtstentoonstelling van de geschiedenis. Nog altijd behoort dit prachtige kasteel toe aan de welgestelde adellijke familie Vögué die het al sinds 1603 in hun bezit hebben. Het kasteel met zijn ronde torens is goed bewaard gebleven. Regelmatig worden er wisselende tentoonstellingen gehouden waaronder die van beeldende kunst.

Het kasteel is van 28 juni tot en met 20 september op alle dagen geopend van 10:00 uur tot 19:00 uur. Buiten het hoogseizoen gelden andere openingstijden welke u terug kunt vinden op de site van het kasteel.Vogüé | Ardechefriends.com

Vanuit de hangende tuin van het kasteel, de jardin de la Marquise, heb je een adembenemend zicht op de rivier, de kliffen en het dorp. Onderaan het dorp is een strandje voor kanovaarders aangelegd. Ook kun je van hieruit de Ardèche afdalen richting Balazuc (8 km), Ruoms (18 km) of Le Sauze (65 km).

Check hier de opties voor een vakantiehuis of camping in de buurt van Vogüé.


Wil jij op vakantie naar de Ardèche, check dan het actuele aanbod van campings en vakantiehuizen.