Aquapark

Aqua park Isla Cool Douce - Ardechefriends.com

Isla Cool Douce

Aquapark Isla Cool Douce is één van de mooiste plekjes langs de rivier de Ardèche. Op de plek waar de Ardèche op natuurlijke wijze zand afzet is een natuurlijk zandstrand ontstaan van ca. 500 meter lang. De plek is een beschermd natuurgebied van 4 hectare. Het is geen traditioneel aquapark met spectaculaire glijbanen, maar het strand staat wel in het teken van waterpret.

Aquapark Isla Cool Douce - Ardechefriends.com

Het strand

Op en om het zandstrand, waar badmeesters een oogje in het zeil houden, kun je relaxen in een van de hangmatten of op je eigen handdoek in de zon of onder de bomen, beachvolleyballen, zwemmen of dobberen in de rivier of springen en duiken vanaf de rotsen tegenover het strand. Boven vind je nog vier zwembaden (inclusief kinderbadje), tafeltennis tafels, toiletten en overdekte zitjes met uitzicht op het strand en de rotsen.

Isla Cool Douce - Ardechefriends.comTussendoor eet je boven een snack of drink je bij de bar met uitzicht op het strand en de rivier. Ook aan de kleintjes is gedacht, want bij de eetgelegenheid staan wat speeltoestelletjes in de schaduw. Naast relaxen kun je bij het strandje ook kano’s, pedalo’s en waterfietsen huren. Verder is het een prachtige locatie voor een feestje, want ook dat kun je er organiseren door het terrein een ochtend, middag, avond of een hele dag af te huren.

Aquapark Isla Cool Douce - Ardechefriends.comBelgische organisatie

Aquapark Isla Cool Douce is echt een aanrader voor een dagje plezier op een waanzinnige locatie in de Ardèche. We horen veel positieve ervaringen vanuit de Ardechefriends community en hebben er zelf ook een aantal keren het ultieme vakantiegevoel opgezocht. De jonge Belgische organisatie spreekt meerdere talen, waaronder Nederlands. Isla Cool Douce is geopend in de maanden juli en augustus. In 2015 hebben ze de Tripadvisor Certificate of Excellense (certificaat van uitmuntendheid) ontvangen. Hieronder een leuke impressie van het terrein en wat er te beleven is.

Locatie en prijzen

Je vindt het terrein in Chauzon tussen Aubenas en Vallon-Pont-d’Arc (net onder Balazuc). Het ligt naast Cirque de Gens (er populair bij klimmers, er zijn honderden routes tegen de rotsen) Isla Cool Douce - Ardechefriends.comen je kunt er parkeren op de privé parkeerplaats voor €5 per dag. Toegang tot het strand kost €4 per persoon en kinderen tot 3 jaar zijn gratis. Je kunt een voordeelpas kopen, waarmee je 10 entrees koopt voor €30. Isla Cool Douce is geopend in juli en augustus van 10.00 uur ’s ochtends tot 18.00 uur ’s avonds. Honden zijn niet toegestaan. Vanaf begin mei kun je vanuit deze locatie overigens al wel kanovaren op de Ardèche. Zie voor meer informatie en prijzen de website van Isla Cool Douce. Je bereikt Isla Cool Douce door in Pradons op de D579 de weg tegenover de Spar supermarkt in te slaan. Je rijdt vervolgens de brug over en je vindt de ingang meteen aan je linkerhand.

Isla Cool Douce
Les Sablieres
07120 CHAUZON


Wil jij op vakantie naar de Ardèche, check dan het actuele aanbod van campings en vakantiehuizen.