Annonay

Annonay is de grootste en meest bevolkte stad van de Ardèche. De stad is gebouwd tegen 7 heuvels. Deze stad heet ook wel “de stad van uitvinders”. De regionale functie komt iedere zaterdag tot uiting als er markt is op de Place de la Liberté. Soms is er op woensdag een kleinere markt. De marktwaren worden verkocht onder het toeziend oog van een standbeeld van Mare Seguin, de uitvinder van onder andere de kabel hangbrug en een verbeterde versie van de stoommachine. Vanaf dit plein kom loop je via de Rue Franki Kramer met veel 16e- en 17e-eeuwse huizen naar de Place de la Libération.

Annonay - Ardechefriends.comHier vindt u het standbeeld van de gebroeders Montgolfïer, de uitvinders van de hete luchtballon. Op 4 juni 1783 lieten zij de eerste luchtballon op. Zij stammen uit een bekend geslacht van papiermakers, vroeger de belangrijkste industrie in de stad. Misschien een leuk idee om dit gebied en de Ardèche per ballonvaart te verkennen? Dat kan bij Balloon & Cie. Aan boord van hun ballonnen kun je deze prachtige streek zien vanuit de lucht op gebruiksvriendelijke platforms (2-5 plaatsen); een bevoorrechte ruimte om te genieten van een adembenemend 360° uitzicht. Balloon & Cie is gevestigd in Annonay, in de wieg van de ballonvaart. Prijzen liggen tussen € 169 en € 210 per persoon, maar dan heb je wel een ballonvaart van 4 uur!

AnnonayAnnonay beschikt over een leuk park; het platanenpark. Je kunt er even bijkomen van de wandelingen en voor de kleintjes is er aan de rand van het park een ingerichte speelgelegenheid.

In Annonay worden door de lokale toeristenorganisatie diverse rondleidingen georganiseerd, elk met een eigen thema. Zo kun je o.a. een tour doen door het historische centrum. Check de website van Office de Tourisme Ardèche Grand Air voor de beschikbare tours door Annonay.

Annonay - Ardechefriends.comElk jaar worden er veel evenementen georganiseerd in de stad. De belangrijkste is waarschijnlijk “Fete des Montgolfières”, waarbij ze een heel weekend de uitvinding van de hete lucht ballon vieren. Tientallen gekleurde luchtballonnen zweven dan boven de stad als eerbetoon aan de gebroeders Montgolfier. Het “Fete des Montgolfières” vindt vaak plaats in de eerste week van juni. Vergeet ook niet de grote markt of de Gourmandises d’Ardèche, die veel producenten bij elkaar brengt van de lekkernijen die te verkrijgen zijn in de Ardèche.

Check hier de opties voor een vakantiehuis of camping in de buurt van Annonay.


Wil jij op vakantie naar de Ardèche, check dan het actuele aanbod van campings en vakantiehuizen.