Dorpjes & Steden

Naast de prachtige natuur en het mooie landschap met de verschillende rivieren en wijngaarden zijn er ook gezellige dorpjes te vinden in de Ardèche. Zo hebben we bijvoorbeeld de kleine dorpjes Les Vans en Joyeuse met respectievelijk 2727 en 1545 inwoners. In Les Vans kun je genieten van de olijfgaarden terwijl Joyeuse je laat wegdromen in middeleeuwse straatjes. In Largentière kun je de weer terecht voor het bewonderen van enkele historische gebouwen. Voor een wandeling in alle rust moet je in Naves zijn. Dit dorpje is 100% autovrij en het pittoreske uitzicht staat garant voor prachtige wandelingen. Officieel maakt Naves deel uit van Les Vans, maar het ligt een aantal kilometer ten westen van Les Vans. Leuk om te combineren als je toch in de buurt bent!

Binnenkort zullen we op onze Facebook pagina een poll houden om te zien wat het favoriete stadje of dorpje is in de regio.

Hieronder alvast de meest bekende:

In bijna elk van de dorpjes en steden is er minimaal één dag in de week wel een leuke markt te bezoeken. Check hier waar en wanneer er een markt is.

Net buiten de Ardèche liggen ook een aantal dorpjes en steden die een bezoekje waard zijn, zoals Avignon (met de beroemde brug, le pont d’Avignon), Le Puy-en-Velay, Saint-Étienne en Alès.


Wil jij op vakantie naar de Ardèche, check dan het actuele aanbod van campings en vakantiehuizen.
 

Laat commentaar achter