Naturisme

In Nederland en België zijn er totaal zo’n 1.000.000 naaktrecreanten. Onderzoek heeft uitgewezen dat 85% voor Frankrijk kiest als het fijnste land voor vakantie en naaktrecreatie. Dat komt doordat Frankrijk beschikt over veel naturistencampings, het weer en uiteraard de natuur. Omgekeerd komt ongeveer een derde van alle naturisten die op vakantie gaan in Frankrijk uit de Benelux. Naturisme houdt in dat men één wil zijn met de natuur; contact met de zon, de lucht, de aarde en het water. Hiermee kiest men in een hiervoor speciaal geschikte omgeving voor welzijn, vrijheid van lichaam en geest..

Let wel op met naturisme in de Ardèche (en in heel Frankrijk). Wettelijk (artikel 222.32 van het Franse strafwetboek) is het zo dat als je je in openbare (!) gelegenheden naakt vertoont, je het risico loopt op een straf van een jaar gevangenisstraf en een boete.

Naturisme - Ardechefriends.com In de Ardèche zijn diverse mogelijkheden voor naturisme. Er zijn campings, vakantiehuizen en strand te vinden voor naturisten, allemaal gelegen op schitterende locaties. Hieronder hebben we de mogelijkheden voor naturisme voor jullie op een rij gezet. Topless zonnen is Frankrijk en de Ardèche echter algemeen geaccepteerd.

Strand

Het enige officiële openbare naturistenstrand van de Ardèche vind je bij Bourg-Saint-Andéol in de Gorges de l’Ardèche.

Verder is er in de buurt van grotten van Saint-Marcel, op 15 minuten rijden ten zuiden van Bidon, een naturistenstrandje voor met name homo’s en lesbiennes. Je komt er door op de D290 het weggetje te nemen naar de Camping des Grottes. Als je de weg volgt tref je het strandje aan je linkerhand.Naturisme - Ardechefriends.comIn het departement Gard zijn op een dik uur rijden van Vallon-Pont-d’Arc ook een aantal naturistenstranden te vinden. Bij het plaatsje Collias en de Pont du Gard een ligt vrij groot naturistenstrand. Je kunt je auto het best kwijt op de (betaalde) parkeerplaats langs de rivier de Gardon, op de parkeerplaats (betaald). Op dit strand langs de Gorges dus Gardon tref je veel gays en lesbiennes.

Vakantiehuizen

La Berle Gites

La Berle Gites wordt beheerd door het Nederlandse echtpaar Manuela en Peter. De boerderij ligt in het zuiden van de Ardèche, middenin een boomgaard en beschikt over twee inpandige vakantiewoningen. Beide woningen zijn bedoeld voor maximaal 4 personen (en evt. een baby), beschikken over twee slaapkamers, een eigen terras met volledige privacy, Nederlandse televisie en luxe faciliteiten. Het zwembad wordt, net als de houtgestookte sauna, gedeeld tussen beide accommodaties en is open van mei tot half oktober.
Naturisme - La Berle Gites - Ardechefriends.com

La Berle Gites
La Berle
07110 Rocles

Campings

Alle campings voor naturisten in de Ardèche zijn kwalitatief goed en beschikken over het algemeen over veel en goede faciliteiten.

Domaine de la Sablière

Naturistisch vakantiecentrum Domaine de la Sablière bestaat al meer dan 40 jaar en ligt op de grens van de Provence en de Ardèche, middenin de Gorges de la Cèze. De terrassencamping is 60 hectare groot en heeft een dorps karakter. Er is een animatieteam en er wordt veel georganiseerd. De camping beschikt over drie zwembaden met schitterend uitzicht en beneden aan de rivier is een privéstrand. De camping beschikt over kampeerplekken, maar je kunt er ook een mobile home, tent of chalet huren.

Naturisme - Domaine de la Sablière - Ardechefriends.com

Domaine de la Sablière
St-Privat de Champclos
30430 Barjac

La Plage des Templiers

In het hart van de Gorges de l’Ardèche ligt naturistencentrum La Plage des Templiers. De camping bij Vallon-Pont-d’Arc ligt direct aan de rivier in een bocht vlakbij het Cirque de la Madeleine en voorziet in diverse sportieve faciliteiten. Op deze camping zijn ca. 100 plaatsen beschikbaar waar je terecht kunt met je eigen tent of caravan, maar kun je ook tenten huren.

Naturisme - Ardechefriends.com

La Plage des Templiers
Route des Gorges de l’Ardeche
07150 Vallon Pont d’Arc

Domaine La Genèse (Gard)

Domaine la Genèse ligt in de Gard, net ten zuiden van de Ardèche op zo’n drie kwartier rijden van Vallon-Pont-d’Arc. De camping ligt direct aan de rivier de Cèze. In de omgeving zijn een aantal naturistische wandelroutes uitgezet. De camping beschikt over een centraal gelegen zwembad met een grote opblaasbare glijbaan en een apart bad voor de allerkleinsten. Verder zijn er diverse sportvoorzieningen en is er overdag en ’s avonds volop animatie en is er voor de jeugd een disco. Je kunt een plek huren en er met je eigen caravan of tent staan, maar je kunt er ook een caravan huren.

Naturisme - Domaine la Genèse - Ardechefriends.com

Domaine la Genèse
Route de la Genèse
30430 Méjannes-le-Clap

Le Ran du Chabrier (Gard, 18+)

Deze adult camping net onder de Ardèche (ten zuiden van Barjac) kenmerkt zich door de vriendelijke sfeer en is erotisch getint. De enige sexcamping in de omgeving van de Ardèche en zelfs van Europa beschikt over basale faciliteiten en over een eigen discotheek. Je kunt er complete accommodaties huren, maar je kunt er ook terecht op kampeerplekken. De erotische en libertijnse camping ligt vrij geïsoleerd in een prachtig stukje natuur langs de rivier de Cèze. Zowel vrijgezelle gasten als stellen zijn welkom om hun fantasie de vrije loop te laten.

Let op: deze naturistencamping is alleen toegankelijk voor volwassenen (18+).

Naturisme - Le Ran du Chabrier - Ardechefriends.comLe Ran du Chabrier
Ran de Mas Chabrier
30430 Saint-Privat-de-Champclos


Wil jij op vakantie naar de Ardèche, check dan het actuele aanbod van campings en vakantiehuizen.