Trein

Hoewel de auto waarschijnlijk het meest gekozen vervoermiddel is om in de Ardèche te komen, is ook de trein een optie. De trein is een comfortabele manier van vervoer, maar ook heel rustig, want je hoeft je niet druk te maken over files en tol en je kunt je eigen dingen doen tijdens de reis.

Trein - ArdechefriendsVanuit Amsterdam, Rotterdam of Brussel pak je de Thalys naar Parijs. Vervolgens stap je over op de TGV die je direct naar Lyon of Valence brengt. Eén overstap verder brengt je nog iets dichter tot in Montélimar, dit ligt op 35 km van Privas in hartje Ardèche. Voor een retourtje Ardèche ben je op die manier ongeveer €200 per persoon kwijt.

Voor een heel gezin is reizen met de trein in dit geval dus niet goedkoop. Sterker nog, als je met het hele gezin naar het zuiden van Frankrijk reist, kan het erg prijzig worden. Het is prijs-technisch wellicht een alternatief voor de auto als je met z’n tweeën reist. Het grootste voordeel is dat je zeer snel op je bestemming bent. In ongeveer 5 à 6 uur, afhankelijk van je opstap, ben je in de Ardèche.

In de Ardèche zelf zijn overigens geen spoorlijnen waarvan je gebruik kunt maken in het lokale openbaar vervoer. Langs de Rhône gaan op de grens van de Ardèche en de Drôme in de toekomst wel weer treinen rijden, maar voor het vervoer in de Ardèche ben je met name afhankelijk van lokale busvervoer.

Handige links:


Wil jij op vakantie naar de Ardèche, check dan het actuele aanbod van campings en vakantiehuizen.
 

Laat commentaar achter