Bezienswaardigheden

Zoeken naar bezienswaardigheden in de Ardèche is eigenlijk niet nodig. De Ardèche dankt zijn populariteit niet aan wereldsteden of drukbezette stranden, maar wel aan zijn adembenemende landschappen en charmante dorpjes. Daarnaast zijn er heel veel bijzondere bezienswaardigheden te vinden. Het is moeilijk om een top-10 samen te stellen, omdat er zoveel te zien is en ook omdat smaken natuurlijk verschillen.

Top-10 bezienswaardigheden

Wij hebben de volgende 10 bezienswaardigheden uitgekozen als must-do’s:

  1. Pont d’Arc bij Vallon-Pont-d’Arc
  2. Grot Aven d’Orgnac
  3. Waterval van Rochecolombe
  4. Gorges de l’Ardèche
  5. Cascade du Ray-Pic
  6. Het plaatsje Vogüé
  7. Krokodillenboerderij in Pierrelatte
  8. Het plaatsje Balazuc
  9. Bois de Païolive
  10. Safaripark de Peaugres

Meer bezienswaardigheden

Uiteraard is dit niet alles. De Ardèche herbergt heel veel mooie en bijzondere plekken om te bezoeken, zoals de diverse andere grottenGorges du ChassezacBamboetuin Les Bambouseraie, grotwoningen van Montbrun, de vele kastelennatuurpark Monts d’Ardèche en nog heel veel meer. Onder het menu “Bezienswaardigheden” vind je diverse pagina’s waarop we nog een aantal bezienswaardigheden in de Ardèche (en omstreken) hebben uitgelicht met elk hun eigen pagina.

Overigen

Naast alle bezienswaardigheden is er heel veel te doen in de Ardèche. De activiteiten vind je onder het gelijknamige menu en ook hiervan hebben we er een aantal uitgebreid beschreven.

Voor de liefhebbers die graag dorpjes en steden bezoeken hebben we de mooiste en leukste op een rij gezet. Vergeet ook niet een van de vele markten te bezoeken als je in de Ardèche bent. Dat is dé plek om kennis te maken met de streekproducten.


Wil jij op vakantie naar de Ardèche, check dan het actuele aanbod van campings en vakantiehuizen.
 

Laat commentaar achter