Balazuc

Er wordt gezegd dat Balazuc één van de mooiste dorpjes van niet alleen de Ardèche, maar van heel Frankrijk is. Het behoort in elk geval tot de benoemde 100 mooiste dorpjes van het land. Het dorp heeft zijn ligging mee, midden in een groene vallei. Ook de smalle kassei steegjes met onverwachte bochten, trappen en stenen bogen in het straatbeeld en de huizen versierd met prachtige bloemen dragen bij aan het charmante uitzicht van het dorp. Het dorp is centraal gelegen en vooral in de zomer drukbezocht. Balazuc heeft ook nog eens een prachtig zandstrand aan de rivier de Ardèche waarin heerlijk gezwommen kan worden.

Balazuc - Ardèche - Ardechefriends.comAan het begin van het dorp (net over de brug) en bovenin het dorp zijn parkeerplaatsen. Op het einde van de stadswallen staat het kasteel van Balazuc met de bijbehorende kasteeltoren die dateert uit de 10e eeuw. Het chateau de Balazuc vind je aan het einde van een doodlopend weggetje langs de rand van het dorp. Toch is het de moeite waard om dat straatje eens in te lopen, want vlak voor het einde heb je een adembenemend uitzichtpunt over de brug, de rivier, het dorp en de vallei.

Elke dinsdagavond in juli en augustus is er om 18:00 uur een kleine boerenmarkt. Hier kun je lokale producten kopen zoals geitenkaas, honing, groenten, fruit en brood.

Onze tip voor een sfeervolle overnachting is B&B Chateau du Balazuc, waarvan een foto hieronder te zien is.

Baluzac - Chateau de BaluzacTot slot: vanuit Balazuc kun je de brug over de Ardèche over om vervolgens het wandelpad links de berg op te volgen. Na een wandeling van ca. 1 km kom je vervolgens in het kunstenaarsdorpje Viel Audon. Het heeft maar liefst 5 inwoners!! Voor de wandeling is het prettig als je goed ter been bent en de kinderwagen kun je beter thuis laten. Het dorpje is namelijk tegen een rots aan gebouw, waardoor de straatjes hier en daar erg steil zijn.

Check hier de opties voor een vakantiehuis of camping in de buurt van Balazuc.


Wil jij op vakantie naar de Ardèche, check dan het actuele aanbod van campings en vakantiehuizen.