Adventure parken

Er zijn in de Ardèche meerdere avontuurparken te vinden. Met alle waterpret in het zwembad of de rivier en het zonnebaden kan een pretpark voor de kids een leuke afwisseling zijn. Voor de meeste activiteiten, zoals tokkelen, afdalen en klimmen op hoogte geldt dat voor jongere kinderen (ca. onder de 16 jaar) begeleiding van een volwassene verplicht is.

Adventure Camp

Van deze organisatie zijn er twee avonturenparken in de Ardèche; eentje in Vals les Bains en de andere in Grospierres. Tijdens die diverse parcours kun je in het bos, bij de rotsen en boven de rivier terecht komen.

Adventure Camp Vals les Bains

Vlakbij Aubenas is een gigantisch spinnenweb in de bomen gemaakt met tokkelbanen, apenbruggen, hangbruggen, slingerlianen, klauternetten en tal van andere hindernissen.

Adventure Camp Vals les BainsDiverse parcours van makkelijk tot moeilijk, dus voor elk wat wils:

  • Babypark van 2 tot 4 jaar
  • Voor jonge beginners (op 2/3m hoogte) – bruin
  • Voor beginners (op 4/6m hoogte) – groen
  • Voor de pret (op 4/8m hoogte) – blauw
  • Om hogerop te gaan (op 5/14m hoogte) – rood
  • Voor sportievelingen en 14+ (op 14/18m hoogte) – zwart
  • Tokkelbaan: 500m heen/terug boven de rivier – Vanaf 12 jaar voor topsensatie
  • Tokkelbaan via ferrata (klettersteigen): voor sportievelingen vanaf 14 jaar; een reuzentokkelbaan en route langs rotswanden voorzien van staalkabels en ladders
  • Uitdagingsparcours « top chrono »

Adventure Camp Vals les Bains
Le Bois Vert
F-07600 Vals les Bains

Adventure Camp Grospierres

Het andere avontuurpark ligt net onder Ruoms en Vallon-Pont-d’Arc. Dat is een park van ca. 6 hectare met bomen van honderden jaren oud langs het riviertje de Chassezac. In beide parken kun je ongeveer hetzelfde verwachten.

Een leuk filmpje van hoe het er aan toe gaat in de adventure parken in de Ardèche zie je in onderstaande video.

De toegangsprijzen van de avontuurkampen vind je hier. Meer informatie vind je op de website van Adventure Camps zelf.

Adventure Camp Grospierres
Le Bois Vert
F-07600 Grospierres

Indian forest

Het is een survivalparadijs in het naaldbomen bos van Lyas (vlakbij Privas), waar je je uit kunt leven in de natuur.

Voor mensen die meegaan, maar die niet willen of kunnen klimmen is Indian Forest leuk, omdat je hier goed naar de klimmers kunt kijken en van dichtbij kunt zien wat ze aan het doen zijn.

Indian ForestNaast tokkelbanen, klimmen en klauteren biedt dit park overigens veel meer dan dat. Je kunt er paintballen, skelter racen, glijden van luchtkussen waterglijbanen, etc.

Indian Forest ligt ca 6 km vanaf Privas vlak bij Lyas. Op de D2 staat rechts van de weg een bord waarop Indian Forest aangegeven staat. Voor meer informatie, check de website van Indian Forest.

Indian Forest
Les 3 chemins
07000 Lyas

Aquarock Aventure

Ben je al eens in Indian Forest geweest of wil je eens iets anders, dan is Aquarock een leuk alternatief. Het biedt een andere klimbelevenis, omdat je daar niet alleen in bomen, maar ook tegen rotswanden en over en langs de rivier de Eyrieux klimt.

Er zijn 7 acrobatische parcours met 2 mega lange tokkelbanen van 250 en 300 meter. In de vallei van de Eyrieux ontdek je een prachtige omgeving.

Hieronder een impressie van Aquarock.

Tarieven van Aquarock en meer informatie vind je op de website van Aquarock.

Aquarock Aventure
Le Cellier du Buis
07360 Saint Michel de Chabrillanoux

Ardeche Adventures

Vlakbij de Jaujac vulkaan vind je Ardeche Adventures “La Forêt de l’Aventure”. Verdeeld over 8 locaties ben je hier aan het goede adres voor verhoogde bruggen, Tarzan-achtige sprongen (ook eentje voor kinderen), lianen en spannende afdalingen. Het park ligt iets ten westen van Aubenas.

Ardeche Adventures Jaujac

Hier vind je de tarieven en openingstijden van Ardeche Adventures. Alle overige informatie vind je op de website van Ardeche Adventures.

La forêt de l’aventure
07380 Jaujac

Tip: via ferrata

Via Ferrata ArdecheBij zo goed als alle hierboven genoemde parken kun je een via ferrata boeken. In een halve dag tot een dag doe je mee aan een zeer bijzondere trip door de Ardèche, hangend aan en staand op staalkabels die bevestigd zijn aan rotswanden en over riviertjes. De twee bekendsten zijn de La Via Ferrata du Pont du Diable (Thueyts) en La Via Ferrata de Villefort.


Wil jij op vakantie naar de Ardèche, check dan het actuele aanbod van campings en vakantiehuizen.