Vallon-Pont-d’Arc

Het dorp Vallon-Pont-d’Arc (met ca. 2000 inwoners) is een drukke toeristenplaats en staat bekend om zijn natuurlijke boogbrug over de Ardèche, de Pont d’Arc, en om de bijzondere Grotte Chauvet. Het dorp is het begin van de 38 km lange weg die door en langs de beroemde kloof van de Ardèche, de Gorges de l’Ardèche, loopt.

Tip: doe hier je inkopen voor bijvoorbeeld een heerlijke picknick, want onderweg kun je de eerstvolgende 38 km niets meer inslaan. Zorg ook voor voldoende benzine en contant geld.

Vallon Pont d'ArcIn de hoofdstraat van het dorp zijn vele winkeltjes en restaurants. Op en om het centrale plein vind je souvenirwinkels, cafés en een goede en populaire ijszaak. Ook de markten, zowel ’s ochtends als ’s avonds zijn in de wijde omtrek geliefd en trekken veel lokaal en toeristisch publiek.

Vallon-Pont-d’Arc leent zicht uitstekend voor een verblijf en richt zich in de zomer voornamelijk op sportieve activiteiten. Het is een ideaal vertrekpunt voor een rit langs de Gorges de l’Ardèche, die je ook per kano of kajak kunt doen. Het begin van deze kloof bestaat vooral uit een aaneenschakeling van campings, restaurants en kano- en kajakverhuurbedrijven. Je kunt kiezen uit diverse afstanden, van 7 km tot wel 30 km. Deze laatste tocht leidt je naar het einde van de kloof.

Vallon Pont d'Arc - Gorges d'ArdecheIndien je ervoor kiest om met de auto door de kloof te rijden, raden wij je aan om zo vroeg mogelijk in de ochtend te gaan. Hoe later op de dag, hoe drukker het traject. Ook zijn ’s morgens en tegen de avond zijn de kleuren die de zon op de kalkstenen wanden tevoorschijn tovert het mooist.

Ook de bekende grot Aven d’Orgnac bevindt zich in de kloof. Hou bij een bezoek aan deze grot rekening met het feit dat de gemiddelde temperatuur in de grotten ook in de zomer zo’n 13 graden is. We raden je dan ook aan een jas of trui mee te nemen wanneer je de grot wilt bekijken.

Check hier de opties voor een vakantiehuis of camping in de buurt van Vallon-Pont-d’Arc.


Wil jij op vakantie naar de Ardèche, check dan het actuele aanbod van campings en vakantiehuizen.