Lavendelmuseum

Het lavendelmuseum in Saint-Remèze in de Ardèche leert je alles over lavendel; hoe het wordt verbouwd, hoe het wordt geoogst en wat je er allemaal mee kunt doen. De tour in dit kleine museum bestaat uit een film van ongeveer 15 minuten, gevolgd door een rondleiding van ca. drie kwartier. De film start aan het begin van de rondleiding en wordt ook vertoond in het Nederlands.

De tour kun je in het Engels volgen. In het museum wordt je verteld waar lavendel allemaal voor wordt gebruikt en welke verschillen de soorten lavendel (meer dan 50) er bestaan. Verder krijg je in deze mooie boerderij inzage in het proces dat nodig is om lavendelolie te maken en leer je dat een klein druppeltje lavendel olie achter je oor voorkomt dat je haarluis krijgt.

Lavendelmuseum Saint-Remèze - Lavendel - Ardechefriends.comIn het museum leer je zoals gezegd alles over de geschiedenis van lavendel, vanaf de Egyptenaren tot nu. Lavendel wordt sinds de 16e eeuw verbouwd in zuidoost Frankrijk. In de 18e eeuw werd lavendel als remedie gebruikt tegen de plaag.

In het winkeltje bij het museum kun je essentiële oliën, geurtjes, hygiëneproducten, decoratieve voorwerpen, boeken en delicatessen kopen. Aanrader zijn de spulletjes waarmee je je barbecue kunt verrijken.

Lavendelmuseum Saint-Remèze - Lavendel - Ardechefriends.com

De toegang kost €6,50 voor volwassenen en €3 voor kinderen van 7 tot 14 jaar. Kinderen onder de 7 jaar mogen gratis naar binnen. Het museum is 7 dagen per week geopend in de periode van 1 april t/m 30 september tussen 10.00 uur en 19.00 uur. De laatste rondleiding begint om 18.00 uur.

Lavendelmuseum Saint-Remèze - Ardechefriends.comJe vindt het lavendelmuseum bij de D490 op de route langs de Gorges de l’Ardèche, ten oosten van Vallon-Pont-d’Arc.

Route des Gorges
D-490
07700 Saint-Remèze

Tip: Neem iets te eten en drinken mee voor een picknick. De boerderij bevindt zich op een stuk land waar je prima met een kleedje en je mandje kunt genieten van de omgeving en de geuren van de lavendelvelden van 2 ha. groot.


Wil jij op vakantie naar de Ardèche, check dan het actuele aanbod van campings en vakantiehuizen.