Aubenas

Aubenas is prachtig gelegen op de rotsen van de streek. De rijke historie van Aubenas wordt gekenmerkt door de oude stadsmuren, het silhouet van de Dôme Saint-Benoît en het Chateau d’Aubenas. De Saint-Benoît kapel uit 1640, waarin het lichaam van de bekende Franse maarschalk d’Ornano ligt, kenmerkt zich door de zeshoekige kapel zoals te zien is op de foto hierboven.

Het kasteel van Aubenas staat aan het grote plein, het de Place du Chateau. Het kasteel kent een lange traditie met verschillende families, die allen hun invloed hebben gehad op het uiterlijk, te herkennen aan de verschillende bouwstijlen van het kasteel.

Aubenas - Château AubenasAan de andere kant van het plein staat het Maison aux Gargouilles (=waterspuwers) uit de 16e eeuw. Dit gebouw heeft de naam te danken aan de waterspuwers die het gebouw sieren die regenwater afvoeren. Het Maison aux Gargouilles typische kruisvensters, mooie hoektorens en een hoge veelhoekige toren met de waterspuwers.

Op het centrale plein vind je verder Dépôt d’Art Sacré. In deze kapel is het Museum van gewijde kunst gevestigd, waarin je met name religieuze voorwerpen treft die zijn overgebleven uit de 17e en de 18e eeuw.

Aubenas - place de l'hôtel de villeIn Aubenas is ook de Saint-Laurent kerk een bezienswaardigheid. In deze oude kerk tref je barokaltaren van de Jezuïeten en een 17e-eeuwse preekstoelen. Bij de lokale office du tourisme vind je verder een mooi uitzichtpunt.

Op zaterdagochtend kun je genieten van de geuren en kleuren van de markt. De lokale bevolking en toeristen in de Ardèche leggen behoorlijke afstanden af om de zaterdagochtendmarkt van Aubenas op het grote centrale plein te bezoeken.

Tips

  • Op Place de l’Hôtel de Ville zit een heerlijke ijssalon (La Fabrique Givrée);
  • Voor de kinderen: tien kilometer ten zuiden van Aubenas ligt het attractiepark Parc Avenue;
  • Als je van actie houdt, bekijk dan de mogelijkheden om te karten in de omgeving van Aubenas.

Check hier de opties voor een vakantiehuis of camping in de buurt van Aubenas.


Wil jij op vakantie naar de Ardèche, check dan het actuele aanbod van campings en vakantiehuizen.