Tournon sur Rhône

Op de westoever van de Rhône ligt de stad Tournon-sur-Rhône, kortweg Tournon. De stad is een gezellige winkelstad en ligt midden in de wijngaarden. De terrassen van het indrukwekkende kasteel Chateau Musee de Tournon en de hooggelegen ruïnes vormen een mooi plaatje. Vanuit de tuinen van het kasteel, gebouwd tussen de 10de en 16de eeuw, heb je een prachtig uitzicht over de Rhône, de wijngaarden en de oude daken van Tournon.

Het kasteel is een beschermd monument sinds 1927. Zijn opmerkelijke staat van bewaring en architectuur, zowel middeleeuwse verdedigingsmuur en avant-garde (eerste van de Italiaanse Renaissance), maken het één van de mooiste kastelen in de Ardèche. Het kasteel is geopend van eind maart tot half december. De toegangsprijs voor een volwassene is € 4,00 en voor een kind € 2,00. Voor deze prijs kun je een bezoek aan dit kasteel gewoonweg niet overslaan.

Tournon sur Rhone - ArdechefriendsVanuit Tournon kun je de antieke stoomtrein naar Lamastre nemen. Leuk voor het hele gezin. Dit smalle spoor, dat werd aangelegd tussen 1886 en 1891, voert je langs kloofdalen, tunnels, indrukwekkende viaducten en de wijngaarden van de Rhônevallei. De houten wagons van “Le Mastrou” met hun fluwelen zittingen nemen je even mee terug in de tijd. Onderweg heb je gelegenheid om uit te stappen  en rond te kijken. Afhankelijk van of je diesel- of stoomtrein neemt duurt de reis respectievelijk één of twee uur.

Tournon-sur-Rhône - locomotive-a-vapeur-du-mastrouTip: elk jaar wordt op 29 augustus de uienmarkt gehouden, die vooral draait om landbouwproducten.

Check hier de opties voor een vakantiehuis of camping in de buurt van Tournon-sur-Rhône.


Wil jij op vakantie naar de Ardèche, check dan het actuele aanbod van campings en vakantiehuizen.