Bamboetuin Les Bambouseraie

Bamboetuin Les Bambouseraie is Europa’s grootste bamboetuin, ca. 15 hectare groot en meer dan 150 jaar oud (sinds 1856). Er is bamboe te zien van bijna 30 meter hoog. Je vindt er natuurlijk bamboe in meer dan 100 verschillende soorten en vele maten, inclusief een reuzenbamboebos waar je sequoiabomen (mammoetbomen) kunt zien. Verder zijn er twee Japanse tuinen, waaronder een Feng Shui tuin, het dal van de Draak, een bamboedoolhof (leuk voor kinderen), watertuin met koikarpers, waterlelies en lotussen, bloementuin en een Laotiaans dorp met typische bouwsels in bamboe.

De Mazelserres (de kassen van Eugène Mazel, die in 1860 de basis vormden voor La Bambouseraie) staan nog steeds op het park. Eugène Mazel was een door botanica gepassioneerde inwoner van de Cévennen.

Bamboetuin Les Bambouseraie - Ardechefriends.comVoor het bezoek aan Les Bambouseraie moet je ongeveer anderhalf uur tot twee uren uittrekken. Het bamboepark is open van 1 maart tot 15 november en is zeven dagen per week geopend vanaf 9:30 uur. De bamboetuin sluit in het hoogseizoen (van 21 maart tot 31 oktober) om 19:00 uur en daarbuiten om 18:00 uur (in november al om 17:00 uur). Honden zijn toegestaan, maar moeten aangelijnd zijn.

Een kaartje kost €9,60, voor kinderen tot 11 jaar betaal je €5,60 en tot 4 jaar kunnen de kinderen gratis naar binnen. Les Bambouseraie ligt bij Anduze, ten zuidwesten van Ales, dus net ten zuiden van de Ardèche.

LA BAMBOUSERAIE
552 rue de Montsauve
30140 Générargues

Zie de website van Les Bambouseraie voor meer informatie (deels Engels).


Wil jij op vakantie naar de Ardèche, check dan het actuele aanbod van campings en vakantiehuizen.