Weer

Weather in Aubenas
Saturday
18° 10°
10 km/h
Rain:17.0mm
Humidity:84%
Sunday
22° 
8 km/h
Rain:0.6mm
Humidity:77%
Monday
21° 10°
12 km/h
Rain:3.2mm
Humidity:84%
Tuesday
22° 10°
15 km/h
Rain:0.8mm
Humidity:69%
Wednesday
21° 10°
7 km/h
Rain:1.1mm
Humidity:71%
Thursday
19° 10°
8 km/h
Rain:4.3mm
Humidity:77%
Friday
21° 
8 km/h
Rain:0.0mm
Humidity:71%
tiempo.com   +info


Het weer in de Ardèche is een belangrijke reden waarom Nederlanders en Belgen zo graag deze regio in Frankrijk opzoeken tijdens de vakantie. Hierboven tonen we de weersverwachting voor de komende 7 dagen. Hieronder tref je de wetenswaardigheden over de diverse facetten van het weer in de Ardèche.

Klimaat

In de Ardèche heerst een landklimaat. Dat wil zeggen dat de zomers normaal gesproken warm zijn en de winters koud. De Ardèche ligt in Zuid-Frankrijk, een paar honder kilometer van de Middellandse Zee. Daarom heeft de Ardèche behoorlijk wat Mediterrane invloeden. De mix van het landklimaat en de Mediterrane invloeden zorgt ervoor dat de zomers wel heel warm zijn, maar de winters niet zo koud, waardoor het ’s winters zelden vriest.

Mistral

Het heerlijke klimaat van de Ardèche kent één vervelende uitzondering: de Mistral. De Mistral is een stevige en veelal koude wind vanuit het noordwesten (omgeving Clermont-Ferrand) over de Ardèche voert. Het kan de temperatuur behoorlijk en vlot doen dalen. Als je op vakantie met de Mistral te maken krijgt, hou dan rekening met een paar koude dagen. We adviseren daarom ook altijd een lekkere trui en lange broek mee te nemen naar de Ardèche.Weer - Mistral - Ardechefriends.com

Zon

In maart begint in de Ardèche de zon al behoorlijk krachtig te worden. Dat houdt aan tot ongeveer oktober, dus tot die tijd kun je nog prima van de zon genieten. De echte zomermaanden (juni, juli en augustus) zijn de in de Ardèche het warmst. De temperatuur komt in die periode met gemak boven de 30º Celsius graden uit.

Regen

Regen is het laatste waar je op zit te wachten als je kampeert. In de Ardèche valt voldoend regen om het gebied groen te houden, dus een bui is altijd mogelijk. In de zomermaanden zul je echter zelden langdurig neerslag treffen. In de maanden maart, april, mei, november en december heb je de meeste kans op langdurig neerslag.

Temperatuur

Hieronder geven we een overzicht voor de Ardèche van de gemiddelde middagtemperatuur en het gemiddelde aantal uren zon per dag voor maart t/m oktober.

Maand Maart April Mei Juni Juli Augustus September Oktober
Gemiddelde
middagtemperatuur
13 16 20 24 27 26 23 17
Gemiddeld aantal
zonuren per dag
6 7 8 9 10 9 7 6

UV

In de zomermaanden (mei t/m augustus) is de UV-straling in de Ardèche erg krachtig. De waarden schommelen tussen de 6 en de 8. Voor je eigen gezondheid raden we je daarom aan je in de Ardèche goed in te smeren.


Wil jij op vakantie naar de Ardèche, check dan het actuele aanbod van campings en vakantiehuizen.
 

Laat commentaar achter