Natuurpark Monts d’Ardèche

Monts d’Ardèche is een natuurpark van meer dan 180.000 hectares en ligt in het westen van de Ardèche, middenin “het land van de kastanje”, tussen het bergachtige landschap van het departement en de wat wildere riviertjes van de Cevennen. Het gebied neemt ongeveer een derde van de totale oppervlakte van de Ardèche in beslag.

De grote verscheidenheid aan landschappen maakt dit gebied uniek: oude vulkanen, heiden en struiken, groene dalen en bergengten, droogstenen terrassen, eeuwenoude bossen van kastanjebomen en weilanden en bergengten. Bekende vulkaangebieden, zoals de mont Mézenc (met z’n 1753 meter het hoogste punt van de Ardèche), de waterval van Ray-Pic en de mont Gerbier de Jonc zijn echt een bezoek waard!

Natuurpark - Ardechefriends.comHet natuurpark van de Monts d’Ardèche is een waar paradijs voor sportliefhebbers, maar er is ook genoeg voor mensen die ontspanning zoeken met de drie kuuroorden Neyrac-les-Bains, Saint-Laurent-les-Bains en Vals-les-Bains. De kuuroorden bieden spa-arrangementen, wellness, verzorging en fitness. Bij de Thermen van Neyrac-les-Bains zijn de lichaamsverzorgingsarrangementen gebaseerd op Aziatische en Oosterse methoden.

Het bovenstaande filmpje geeft een leuke impressie van wat je allemaal in het gebied van het natuurpark Monts d’Ardèche kunt zien en doen. Een verblijf in de Parc naturel régional des Monts d’Ardèche is ook de gelegenheid om lekker te luieren op het strand aan het meer van Saint-Martial, waar in juli en augustus onder toezicht gezwommen kan worden, maar ook om met de kano of kajak een afdaling maken van de Eyrieux of de Chassezac.

Hou je meer van dorpjes en kastelen, ook dan ben je in dit gebied aan het goede adres. Romaanse kerken, middeleeuwse kastelen, prachtige dorpjes met heerlijke terrasjes, voor ieder wat wils. In het najaar staat de kastanje centraal tijdens traditionele kastanjefeesten, de Castagnades, die worden gevierd in verschillende plaatsen van de kastanjestreek.


Wil jij op vakantie naar de Ardèche, check dan het actuele aanbod van campings en vakantiehuizen.