Feiten

Algemeen

De Ardèche bevindt zich in Zuid-Frankrijk. Het is een Frans departement (07), vernoemd naar de rivier de Ardèche en maakt deel uit van de regio Rhône-Alpes. Het ligt dichtbij het natuurreservaat en Nationaal Park “de Cevennen”. De regio kenmerkt zich door overweldigend natuurschoon, zoals de Gorges de l’Ardèche met de bekende boogbrug de Pont d’Arc.

Kentekens

In Frankrijk zijn alle departementen op alfabet genummerd en Ardèche heeft nummer 7 toegewezen gekregen. Tot voor kort kon men aan de nummerborden herkennen uit welk departement het voertuig kwam, doordat het nummer van het departement achteraan op de nummerplaten werd vermeld. Inmiddels wordt dit voor nieuwe voertuigen wat discreter vermeld in het blauwe deel aan de rechterkant van de kentekenplaten.

Feiten - Ardechefriends.comKorte historie

Het departement was een van de 83 departementen die werden gecreëerd tijdens de Franse Revolutie, op 4 maart 1790 door uitvoering van de wet van 22 december 1789, uitgaand van de oude Franse provincie Vivarais.

Geografie

De Ardèche maakt deel uit van de regio Rhône-Alpes. De omliggende departementen zijn Drôme, Vaucluse, Gard, Lozère, Haute-Loire, Loire en Isère en het dichtbij gelegen natuurreservaat en Nationaal Park de Cevennen.
De oppervlakte van Ardèche bedraagt 5528,64 km², waarvan 172.000 ha begroeid met bos (31%).

Bekendste rivieren in de Ardèche zijn de Rhône, de Ardèche (rivier), de Chassezac en de Doux.

Feiten - Ardechefriends.comDe hoofdstad van het departement Ardèche is Privas.

Ardèche bestaat uit de drie arrondissementen:

Zie ook de Euro Travel Guide over de Ardèche.


Wil jij op vakantie naar de Ardèche, check dan het actuele aanbod van campings en vakantiehuizen.
 

Laat commentaar achter