Krokodillenboerderij

Op zoek naar een leuk en bijzonder uitje in de Ardèche met de kinderen? In Pierrelatte, aan de oostkant van de Ardèche ligt een wel heel bijzondere boerderij. Op deze boerderij vindt je honderden krokodillen op een terrein van bijna 8000 m2. De krokodillen bevinden zich in een schitterende omgeving, die bestaat uit een mooie botanische tuin en diverse waterpartijen.

Krokodillenboerderij - Ardechefriends.comDe krokodillenboerderij is heel leerzaam voor kinderen. Zo leer je bijvoorbeeld het verschil tussen een Mississippi alligator, een kaaiman en een Maleisische snavelkrokodil. Er zijn Nijlkrokodillen, die urenlang als een standbeeld met open bek kan blijven zitten. Naast krokodillen ontdek je er ook bijzondere reuzenschildpadden, afkomstig zijn uit de Seychellen en de Galapagos.

In 2010 is een geheel nieuw buitenverblijf geopend van 4000 m2. Krokodillen en schildpadden kunnen sindsdien in de zomer lekker in de zon lopen en zwemmen. Je kunt het geluk hebben een moeder met haar jongen te zien. Ook het voederen van de krokodillen kun je een aantal keer per week bijwonen en dat is een heel spektakel. Bij de krokodillenfarm is ook een leuke speeltuin, zodat de kids na alle spanning hun energie kwijt kunnen.

Krokodillenboerderij - Ardechefriends.comToegang voor volwassen is € 15,00 per persoon en voor kinderen € 10,50 per kind. De boerderij is van maart tot eind september geopend van 09:30-19:00 uur. Van oktober tot maart zijn ze geopend van 09:30-17:00 uur.

Tip vanuit de Facebook community: Honden mogen niet mee naar binnen.

Meer informatie vind je op de site van de krokodillenboerderij.


Wil jij op vakantie naar de Ardèche, check dan het actuele aanbod van campings en vakantiehuizen.