Restaurants

De onderstaande restaurants in de Ardèche zijn absolute aanraders voor iedereen die de keuken van de Ardèche op een bijzondere manier wil proeven. Elk restaurant heeft een unieke reden om het in deze lijst op te nemen. Heb je tips? Laat het ons weten via onze Facebook Community.

Restaurants in de Ardèche - La Farigoule

Auberge La Farigoule

Uitkijken over de wijgaarden en lavendelvelden van de Ardèche kan bij Auberge Le Farigoule. Zowel binnen als op het terras kun je genieten van de regionale keuken. Alles wat je op je bord krijgt is afkomstig van boerderijen in de buurt. Dit is een perfecte plek om te proeven van regionale gerechten.

Le Village, Bidon

Restaurants in de Ardèche - le domain des damesLe Domaine de Dames

Bij Le Domaine de Dames in de Ardèche eet je onder de stenen gewelven van het etablissement. Er worden voornamelijk regionale specialiteiten en delicatessen uit de streek geserveerd, zoals ganzenlever en eendenborst.

Quartier le Colombier, Vallon-Pont-d’Arc

Le Mas de La Madeleine

Le Mas de La Madeleine (foto bovenaan de pagina) is een bed & breakfast, waar je ook kunt eten als je geen kamer reserveert. Het bevindt zich in een groen omgeving, en heeft een buitenterras. De verfijnde keuken maakt het restaurant in de wijde omgeving populair. De lokale ingrediënten, waarbij de kastanje natuurlijk niet mag ontbreken, domineren da kaart. Tot slot maakt ook de vriendelijke bediening dat we dit restaurant in ons rijtje hebben opgenomen.

Chemin de la Madeleine, Largentiere

Chataignes et Champignons

Châtaignes et Champignons - Ardechefriends.comDit restaurant in de Ardèche heeft zijn naam samengesteld aan twee streekproducten. Daarmee ben je verzekert van bijzondere regionale gerechten met kastanjes en champignons. Chataignes et Champignons bevindt zich in een groene omgeving en ademt een authentieke sfeer door de ruwe stenen muren, waarbij je op het terras verzekerd bent van een plekje in de zon.

Rue de l’Eglise, Chalencon

Restaurants in de Ardèche - la cantine du diableLa Cantine de Diable

In dit kleurrijke restaurant in de Ardèche krijg je de streekklassiekers aangeboden. Het restaurant beschikt niet over een heel uitgebreide menukaart, maar heeft genoeg diversiteit om voor iedereen iets in petto te hebben. Het modern ingerichte restaurant moet het hebben van de wijnkaart, die regionale wijnen bevat tegen een prima prijs.

Rue de l’Eglise, Le Cheylard

Restaurants in de Ardèche - La FramboiseLa Framboise

In dit Ardèche restaurant word je elke dag verrast met het menu. Het restaurant is gebaseerd op de biologische boerderij van de bijbehorende bed & breakfast. Gebaseerd op de oogst van de dag wordt het menu samengesteld, die vervolgens worden verrijkt met lokale delicatessen, waarmee de volledige kaart is gebaseerd op producten uit de Ardèche.

Route de Pramiral, Burzet

Restaurants - Bistro Ray Charles - Ardechefriends.comBistro Le Ray’Charles

De gastheer en gastvrouw van deze bistro in Saint-Montan zijn zeer gastvrij en spreken hun talen. Ze spreken zelfs een klein beetje Nederlands, aangezien ze er zelf ook geweest zijn. We kunnen de lekkerste crêpe aanbevelen, samen met een kopje koffie. Het terrasje zit op een kruispunt van de kleine en smalle straatjes en geeft wat verkoeling, doordat je er uit de zon zit. Binnen is het authentiek en erg gezellig ingericht.

Rue Poterne, 07220 Saint-Montan

 


Wil jij op vakantie naar de Ardèche, check dan het actuele aanbod van campings en vakantiehuizen.