Markten

De markten in de Ardèche in de dorpjes en steden zijn voor veel vakantiegangers een leuk uitje. In de Ardèche zijn er bijna elke dag er Provençaalse markten waar je de lokale sfeer en producten kunt proeven. Op de talrijke terrasjes kun je heerlijk van een drankje genieten en alles van een afstandje bekijken.

Op de markt in de Ardèche verkopen de inwoners van de Ardèche hun eigen producten; fruit, groenten, honing, worsten, en nog veel meer. Alleen de grote diversiteit aan geuren en kleuren is al de moeite waard om de marktjes af te gaan. Op de markten in de Ardèche vind je natuurlijk ook kleding, souvenirs, speelgoed, wijn, kaas, groenten, fruit en nog veel meer.

Ochtendmarkten, avondmarkten en speciale markten

Bekijk de ochtendmarktenavondmarkten (nocturnes) en speciale markten in de Ardèche, waaraan we elke een aparte pagina hebben besteed. We hebben per pagina de grootste en leukste markten in de Ardèche per dag op een rij gezet.

Kaart met markten

Hieronder vind je een overzicht op de kaart van de leukste Ardèche markten, zodat je kunt zien welke markten er op welke dagen in de buurt zijn.

Je kunt in de kaart eenvoudig je afstand en route vanaf je verblijf naar de markt van je keuze bepalen.

Tips

  • Voor de liefhebbers: de kastanjehoning is heerlijk. Daarnaast niet te vergeten de Picodon, dat typische geitenkaasje uit deze streek, koud of warm op een salade. Uiteraard zijn we geïnteresseerd in jullie ervaringen op de markten, dus deel ze gerust via onze Facebook community.
  • Misschien wel belangrijker dan op de markt bij je thuis; let in het bijzonder bij het kopen van groenten en fruit op de staat waarin het verkeert. Kijk hoe ze worden gepresenteerd, ziet het er fris en schoon uit? Let daarbij ook op de hygiëne en presentatie van de marktkooplui. Zij representeren vaak hun product. Bij bierdrinkende niets-te-doen-hebbende verkopers kopen wij geen etenswaar…

Wil jij op vakantie naar de Ardèche, check dan het actuele aanbod van campings en vakantiehuizen.
 

Laat commentaar achter