Kastelen

De kastelen in de Ardèche laten zien dat het gebied zijn prachtige historie heeft behouden, naast het vele natuurschoon. Sommige kastelen staan hoog op een heuvel, anderen liggen verstopt in de bossen. Allemaal zeker de moeite waard om te bezoeken. Ook kun je een speciale kasteelroute uitzetten of bij de plaatselijke VVV een kastelentocht opvragen.

Château Montréal

Herbeleef de Middeleeuwen bij het bijzondere Chateau Montréal uit de 12e eeuw, dat vlakbij Largentiére ligt. Hier kunnen met name de kinderen zich uitleven met o.a. pijl en boog schieten, zwaardvechten en volksdansen,alles begeleid door als middeleeuwer uitgedoste acteurs.

Een kaartje kost €8 voor een volwassenen, €4 voor kinderen tussen de 5 en 14 jaar en kinderen onder de 5 jaar mogen gratis naar binnen. Check voor meer informatie de website van Chateau Montréal. De bovenste foto van deze pagina is een foto van Château Montréal.

Château Vogüé

Breng een bezoek aan het kasteel van Vogüé, gelegen in het gelijknamige dorpje; een van de meest typische en mooiste dorpjes van Frankrijk. Het dorpje wordt gekenmerkt door dit historische kasteel, oude stenen huizen en smalle steegjes. Vanuit het kasteel heb je een prachtig uitzicht over het dorp en de rivier. Het is zeker een bezoek waard.

Kastelen - Château de Vogüé | Ardechefriends.comVolwassenen mogen naar binnen voor €5, jongeren tussen 8 en 18 jaar voor €3,50 en kinderen onder de 8 jaar zijn gratis. Klik hier voor meer informatie op de website van Chateau Vogüé.

Château de Ventadour

Dit kasteel is in de afgelopen decennia gerestaureerd met hulp van meer dan 3000 vrijwilligers. Een select groepje mensen onder leiding van de familie Pottier ontfermt zich continu over de wederopbouw. Het werk is nog niet af en financiële of materiële steun is nog steeds welkom, maar het kasteel kan goed worden bezocht. Het kasteel dateert uit de 12e eeuw en is tot het einde van de 14e eeuw bewoond door de familie Solignac. Daarna is Chateau de Ventadour in de Franse revolutie voor een groot deel vernietigd en zag het er in de 19e eeuw uit zoals op dit schilderij van Chateau de Ventadour, gemaakt door Jules Thibon. Sinds 1969 zijn de herstelwerkzaamheden begonnen die nog altijd voortduren.

Kastelen - Chateau de Ventadour - Ardechefriends(Foto door Simon Bugnon)

Het kasteel is geopend van medio juni tot eind oktober op maandag tot vrijdag van 9.00-12.00 uur en van 14.00-19.00 uur. Op zaterdag kun je er terecht van 15.00-19.00 uur. Omdat de gidsen in het kasteel wonen, wordt je gevraagd deze tijden te respecteren. De entree is een paar Euro per persoon voor een bezoek dat 3 tot 4 uur duurt.

Château de Ventadour
07380 PONT DE LABEAUME

Château Aubenas

Een kasteel dat in dit rijtje niet mag ontbreken is Chateau Aubenas, gelegen in het gelijknamige stadje. Dit kasteel is een historisch monument uit de 12de eeuw en heeft ook nog gediend als stadhuis. Het is gelegen midden in de oude binnenstad op een hoog punt en geeft daarmee een adembenemend uitzicht. In het kasteel vind je nog meubilair uit de 18e eeuw en zijn er permanente exposities van schilderijen en beelden. De leukste dag om dit kasteel te bezoek is zaterdag, aangezien hier dan ook de wekelijkse markt plaatsvindt.

Kastelen - Chateau Aubenas | Ardechefriends.comDe toegangsprijs is €4,50 per persoon en kinderen tot 12 jaar zijn gratis. Bekijk voor meer informatie de website van Chateau Aubenas.

Palais des Evêques

Het Paleis van de Bisschoppen. Dit paleis wordt ook wel het “paleis van 100 stukken” genoemd. Het is een karakteristiek 15e eeuws paleis dat in volle glorie te bewonderen is.

Dit paleis is open voor publiek van medio april tot medio oktober. De openingstijden zijn dagelijks (behalve op op dinsdag) tussen 14.00 en 19.00. In april, mei en oktober is het paleis alleen op vrijdag en zaterdag open. Buiten de openingstijden kun je een afspraak maken als je met meer dan 5 personen komt.

Een kaartje voor overdag kost €9 voor volwassenen. Jeugd van 12-18 betaalt €7 en kinderen onder de 12 jaar zijn gratis. Een avond tour kost €12 voor volwassenen, €8 voor jeugd en ook in deze uren zijn kinderen onder de 12 jaar gratis. Meer informatie vind je op de website van het bischoppenpaleis.


Wil jij op vakantie naar de Ardèche, check dan het actuele aanbod van campings en vakantiehuizen.
 

Laat commentaar achter