Lokale openbaar vervoer

Bus

In de Ardèche is redelijk wat lokaal busvervoer. Met name in het zuidelijke deel wordt dit aangevuld met toeristische lijnen in de zomermaanden van en naar de hotspots van de Ardèche.

Tout’enbus

De zomer shuttle van Tout’enbus rijdt op zon- en feestdagen over de route Vals les bains – Labégude – Aubenas van begin juni tot eind september in de zuidelijke Ardèche.

Le Sept

Le sept biedt in de Ardèche meer dan 20 buslijnen aan. Op het kaartje hiernaast zie je welke lijnen van waar naar waar rijden Lokale Openbaar Vervoer - Bus Le Sept - Ardechefriends.com(klik er op voor een vergroting). Een dagkaartje kost €3 en een 10-rittenkaart €10.

In juli en augustus rijdt Le Sept met shuttles ook op de volgende lijnen (en terug):

  • Vallon-Pont-d’Arc – St. Remèze – Pierrelatte
  • Vallon-Pont-d’Arc – Sampzon- Bois de Paiolive – Les Vans
  • Vallon-Pont-d’Arc – Ruoms – Joyeuse – Rosieres
  • Vallon-Pont-d’Arc – St. Remèze – Bidon – St. Martin d’Ardèche, o.a. ook langs Grotte de la Madelaine, Maison de Réserve, Grotte de Saint Marcel en de route van de Gorges de l’Ardèche

Lokale Openbaar Vervoer - Bus Le Sept - Ardechefriends.comIn juli en augustus kost een dagkaart op deze lijnen €3 en kun je ook een weekkaart voor €7 kopen. Kinderen onder de 4 jaar zijn gratis. Met deze kaartjes krijg je 50% korting bij de Grotte St. Marcel, €3 korting op de Grotte de la Madeleine en 10% korting op toegang tot het lavendelmuseum. Zie hier een overzicht van de lijnen en dienstregeling van de zomershuttles van Le Sept.

In de zomermaanden kun je bij Le Sept ook reserveren, waarbij je ook je fiets mee kunt nemen.

Op de website van Le Sept kun je ook je Le Sept busroute plannen.

Region Rhone-Alpes

Deze vervoerder rijdt het hele jaar door met 2 buslijnen in de zuidelijke Ardèche:

  • Lijn 73: Valence TGV – Le Pouzin – Privas – Aubenas
  • Lijn 74: Valence TGV – Montélimar – Aubenas – Les Vans
  • Lijn 76: Valence TGV – Montélimar – Vallon-Pont-d’Arc

Lokale Openbaar Vervoer - Bus Rhone-Alpes - Ardechefriends.comVan deze buslijnen in de Ardèche vind je hieronder de routekaartjes. Klik erop voor een vergroting.

Lijn 73
Bus Rhone-Alpes 73
Lijn 74
Bus Rhone-Alpes 74
Lijn 76
Bus Rhone-Alpes 76

Op de website van vind je meer informatie en de dienstregeling van buslijnen 73, 74 en 76.

Trein

De Ardèche is een treinloos gebied als het gaat om openbaar vervoer. Recent is besloten het traject Avignon-Valance weer in gebruik te nemen (zie dit nieuwsbericht over treinen in de Ardèche). Aan het traject, dat zo ongeveer langs de Rhône ligt, wordt maar liefst €20 miljoen aan besteed. Meer landinwaarts zijn in de Ardèche maar weinig railverbindingen in gebruik. Qua treinen heeft de Ardèche dus feitelijk weinig bieden in het lokale openbaar vervoer.

De Franse spoorwegen SNCF rijden over het algemeen op tijd. De spoorwegenstructuur van Frankrijk verbetert steeds, maar van een druk gebruikt openbaar vervoer kun je niet spreken. Een zeer groot deel van de bevolking buiten de steden is voor het plaatselijke verkeer aangewezen op de bus of eigen vervoer.

Reis plannen

Om in de Ardèche je reis te plannen, is er een handige website die dat mogelijk maakt. O.a. trein en bus maken onderdeel uit van het OV-netwerk waarover je je reis kunt plannen. Check hiervoor de website van iTransports, die dekkend is voor heel Frankrijk.


Wil jij op vakantie naar de Ardèche, check dan het actuele aanbod van campings en vakantiehuizen.
 

Laat commentaar achter