Karten

Karten in de Ardèche. Voor zowel volwassenen als gezinnen met kinderen kan het een bijzondere afwisseling zijn op de pittoreske dorpjes, gezellige pleintjes, markten, stroomversnellingen, prachtige bergen en lavendel in de Ardèche. Onder toeziend oog van professionals scheuren over de baan om je vrienden en familie te snel of te slim af te zijn. Je kunt er try-outs doen, wedstrijden rijden en rondetijden neerzetten. In tegenstelling tot wat we in de Benelux gewend zijn, beschikt de Ardèche alleen over outdoorcircuits. De karts zijn hier vaak sneller en dat geeft een hele andere en snellere racebeleving.

Karting Aubenas / MPK Karting

De eerste kartbaan bij Aubenas is gevestigd op een oud vliegterrein nabij het aerodrome. Hier is een door de FFSA goedgekeurd klasse 1 circuit tegen een heuvel aangelegd. Op deze technische baan van 800 meter lang en 8 meter breed kun je karten met relatief grote hoogteverschillen, een haarspeldbochten, verhoogde bochten en een lange afdaling, wat de baan voor beginners en gevorderden heel leuk maakt. Je eigen rondetijden volg je op een groot scherm langs de kartbaan.

Karten kan in meerdere type karts, van 120 cc tot 270 cc en van tweezitters tot kinderkarts (vanaf 3 jaar). Op bepaalde dagen worden er ook demonstraties gegeven van o.a. sprints en buggy’s.Toeschouwers kunnen de verrichtingen op de baan volgen vanaf een groot terras.

Karten - Karting Aubenas - Ardechefriends
De kartbaan is geopend in juli en augustus vanaf 9.30 uur tot 20.00 uur. Prijzen voor losse heats lopen uiteen van €10 tot €20 die afhangen van de duur van de ritten en het type kart. Daarnaast kun je allerlei verschillende racetypes doen, waarbij de prijzen varieren van €30 voor een challenge tot €400 voor een endurance race van 4 uur. Je vindt Karting Aubenas langs de D504. Dat is een zijweg van de D104 tussen Joyeuse en Aubenas.

Karting Aubenas Ardèche / MP Karting
MP Karting – Route de l’Aérodrome
Le Gras
07200 LANAS

Karting Lavilledieu

Deze kartbaan beschikt over kinderkarts en karts van 270 cc en 390 cc. In de winter kun je karten van woensdag tot zondag van 9.30 uur tot 12.00 uur en van 14.00 uur en 17.30 uur. Op zon- en feestdagen en in de zomer is de baan open op dezelfde dagen en tijden, maar tot 20.00 uur ’s avonds. In juli en augustus kun je er elke dag terecht van 9.00 uur tot 20.00 uur. De prijs voor een heat van 10 minuten varieert van €11 voor kinderen van 6 tot 11 jaar tot €25 voor volwassenen in de snelste kart. Zie hier alle tarieven voor Karting Lavilledieu. Je vind deze kartbaan langs de N102, tussen Villeneuve-de-Berg en Aubenas.

Karten Lavilledieu - Ardechefriends
Karting Lavilledieu
Laumatec – circuit de kart de Lavilledieu
Quartier de la Chance (Chemin de Chancé)
07170 LAVILLEDIEU

Karting Valence / Driv’Kart

Verder is er in het oosten van de Ardèche nog een kartbaan bij Valence.

DRIV’Kart

Karting Valence beschikt over een baan van 650 meter (DRIV’KART, de kartbaan bovenop de afbeelding hieronder). Deze baan is het meest vergelijkbaar met de kartbanen in de Benelux, waar je met vrienden een leuke middag of avond beleeft. Je kunt hierop rijden in karts van 160 cc (junior) tot 270 cc. De prijzen liggen tussen de €12 en €20, afhankelijk van je leeftijd en de duur van je rit (10 tot 20 minuten). De DRIV’KART baan is geopend op zon- en feestdagen van 10.00 uur tot 12.00 uur en van 14.00 tot 18.00 uur, op woensdagen en alle dagen in de schoolvakanties van 14.00 uur tot 17.30 uur. Mocht je op andere dagen of ’s avonds willen karten, dan kan dat, maar dan moet je wel reserveren. Kijk hier voor alle tarieven van DRIV’KART.

Karten - Karting Valence - Ardechefriends

La Roche de Glun

Op de baan van 1250 meter (La Roche de Glun, de grote baan op de afbeelding hierboven) rijd je met karts van 125 cc. Dit competitiecircuit is elke dag geopend van 10.00 uur tot 12.00 uur (behalve op maandagochtend) en van 14.00 uur tot 18.00 uur. Ook hier kun je buiten deze tijden karten, mits je reserveert. De kosten liggen hier tussen de €65 en €120, afhankelijk van het aantal ritten (2 tot 4). Bekijk hier alle tarieven van La Roche de Glun.

Je vindt het complex van Driv’Kart langs de D268, net ten noordwesten van Valence op het eilandje waar de Rhône en de Isère samenkomen.

Driv’Kart
Route de Valence
26600 La Roche-de-Glun

Tip

Op toeristische plaatsen vind je vaak foldertjes van wat er allemaal in de omgeving te doen is. Een aantal van de bovengenoemde kartbanen hebben ook dit soort folders verspreid met daarin een kortingsactie, zoals twee kaartjes voor de prijs van één. Als je toch van plan bent om te gaan karten, is zo’n korting mooi meegenomen.


Wil jij op vakantie naar de Ardèche, check dan het actuele aanbod van campings en vakantiehuizen.