Waterval van Rochecolombe

De waterval van Rochecolombe kun je vanaf het hoogste en oudste gedeelte van het dorpje Rochecolombe al zien liggen. Dit spectaculaire stukje natuur is een van de mooiste watervallen van de Ardèche en omstreken.

Waterval van Rochecolombe
Het zijriviertje van de Ibie volgt de wil van de ruige kliffen en laat zich vervolgens speels op de grote steen onderaan de Cascade Rochecolombe kletteren, waardoor een prachtig gezicht ontstaat. Je kunt tot bij de waterval komen, dus gegarandeerd mogelijkheden voor prachtige foto’s.

Waterval van RochecolombeRochecolombe ligt net ten oosten van Saint-Maurice-d’Ardèche en Balazuc en ten zuiden van Aubenas en Vogüé. Om er te komen kun je bijvoorbeeld vanuit Aubenas de D579 volgen (ca. 20 minuten).

De omgeving van Rochecolombe en de waterval is ook erg populair voor het maken van stevige wandelingen. Hou wel rekening met de nodige hoogteverschillen, maar de natuur en de omgeving dagen echt uit om op ontdekkingstocht te gaan in dit ruige gebied.

Zoals in de video te zien is, is er rondom de waterval van Rochecolombe meer te zien. Zo kun je de oude kapel bewonderen in het op de rotsen gelegen oude deel van het dorpje. Het is net buiten het natuurpark Monts d’Ardèche gelegen, maar het is een spectaculair en ruig gebied vol rotsen en kliffen. Rochecolombe zelf heeft niet veel te bieden, maar is wel een echt eeuwenoud Frans dorpje dat is gebouwd onderdeel van een en tegen het kasteel uit de 12e eeuw.


Wil jij op vakantie naar de Ardèche, check dan het actuele aanbod van campings en vakantiehuizen.