Tolkosten besparen met Péago

Tol betalen onderweg naar de Ardèche nemen de meeste vakantiegangers voor lief om op die manier zo snel mogelijk op bestemming aan te komen.

Natuurlijk is er alternatief door een afwijkende route te kiezen, zoals de routes die aangeduid zijn met BIS of gewoon over de lokale wegen, langs de pittoreske dorpjes rijden. Reizigers die de snelste route willen volgen, maar wel een fractie van de tijd meer willen uittrekken voor de reis, kunnen tot een kwart van de kosten voor de tol (péage) besparen. Een besparing tot 25% op tolkosten levert zomaar tientallen Euro’s op en dat is toch een leuke meevaller, zeker als je weet dat je dezelfde ’truc’ ook op de terugreis kunt doen.

Peago - Tolkosten besparen in Frankrijk - ArdechefriendsHoe? De app Péago heeft het antwoord. De truc is om op je route tussendoor telkens af te rekenen. Je gaat dus even de snelweg af, rekent af en gaat via de eerstvolgende rotonde weer terug de tolweg op. Doe dat een paar keer op je route en je hebt je besparing te pakken. App-bouwer Sjoerd van Oort geeft aan dat elke omweg maximaal 1 kilometer is. Dat is inclusief afrekenen dus hooguit een paar minuten.

Péago kun je gratis downloaden in de App Store voor Apple/iPhone of via Google Play voor Android. Je kunt gratis berekenen wat je tolkosten zijn op je traject en als je de besparingsoptie aanzet, kost het eenmalig €3,99. Die kosten heb je er snel uit, want op een enkele reis naar Parijs bespaar je al meer tol met de app dan die €3,99. Voor de app hoef je niet constant online te zijn en dus kost heb je geen kosten voor roaming. De app werkt op basis van GPS, waarmee constant uw locatie wordt bepaald en dat is gratis.

Péago is beschikbaar voor iOS (iPhone & iPad) en Android.

Péago Apple StorePéago Google Play Store

Hoe Péago werkt zie je in het onderstaande filmpje.